Home > nieuws > De watersport trends voor 2023

De watersport trends voor 2023

De lente is in aantocht en de dagen worden alweer wat langer, wat betekent dat het nieuwe watersportseizoen steeds dichterbij komt. Omdat u als bootbezitter of watersportliefhebber er vast al naar uitkijkt om weer het water op te zoeken, hebben we een overzicht gemaakt van de aankomende watersport trends voor het nieuwe jaar. Laat u inspireren en ontdek in dit blogartikel de laatste ontwikkelingen op het gebied van waterrecreatie en de meest populaire watersportartikelen van het moment.

Welke watersporten gaan we veel zien in 2023?

Wateractiviteiten zoals roeien, kanovaren of windsurfen zijn al jarenlang erg in trek bij de Nederlanders. Sinds de coronatijd is watersport zelfs duidelijk nog een stuk populairder geworden in ons land, en dat is ook niet zo gek: het water biedt immers een zeer positieve invloed op lichaam en geest. We profiteren maar al te graag van de fysieke voordelen van sport op de gezondheid. Daarnaast bieden onze wateren volop de ontspanning, rust en vrijheid waar we juist in deze tijd naar op zoek zijn. Op het water kun je even alle onrust van het dagelijks leven volledig loslaten. Nederlanders zullen zich daarom in 2023 naar alle waarschijnlijkheid dan ook weer massaal uitleven op het water.

Activiteiten op en in het water

Naar verwachting zullen wateractiviteiten als stand-up paddleboarding(suppen), maar ook sloepvaren, surfen, kajakken en kanovaren nog net zo populair zijn als voorgaande jaren. Maar ook het hele jaar door zwemmen in (ijskoud) natuurwater is een ware hype. Onder meer omdat we ons tegenwoordig zo bewust zijn van de gezondheidsvoordelen van een frisse koude duik in open water. Je krijgt er immers veel energie van, het is goed voor het immuunsysteem, en het lichaam maakt extra dopamine aan: de stofjes die ervoor zorgen dat we ons gelukkig voelen.

Best verkochte watersportproducten

Bent u nu sinds kort booteigenaar, en wilt u een watersportuitrusting aanleggen of uitbreiden? Grote kans dat u onderstaande producten dan al eens voorbij heeft zien komen. Wellicht bent u nog niet geheel bekend met de exacte functie van de onderdelen, en wilt u weten wat er nodig is om veilig het water op te kunnen. Hieronder hebben we daarom de best verkochte watersportproducten uitgelicht, en leest u waar de artikelen precies handig voor zijn.

Bilgepomp

Een bilgepomp draagt bij aan optimale veiligheid aan boord. Mocht er sprake zijn van een lekkage, dan kan deze pomp het overtollige water uit de boot afvoeren. Bovendien voorkom je met deze pomp dat je te maken krijgt met andere soorten waterlast, bijvoorbeeld dat er een laag water in de boot komt te staan bij zware regenval.

Fenders

Fenders zijn essentiële onderdelen voor uw bootuitrusting. De functie van deze luchtkussens is het voorkomen van schade aan de buitenkant en aan de constructie van boten tijdens het afmeren. Vanwege de bolling bieden deze zogenaamde stootkussens de optimale bescherming tegen krassen, deuken en andere soorten beschadigingen die kunnen optreden als de boot wordt aangelegd aan een steiger, of wanneer er bijvoorbeeld hoge golven opslaan.

Zwemtrappen

Extra veiligheid en comfort aan boord creëer je met behulp van zwemtrappen. Deze trappen worden gemonteerd aan de boot zodat je gemakkelijk vanaf de boot het water in kunt, en na het zwemmen weer aan boord kunt klimmen. Bovendien kan zo’n trap ook functioneren als noodtrap en creëert u hiermee zo extra veiligheid aan boord. Mocht er onverhoopt iemand overboord raken, dan is het mogelijk om gemakkelijk weer in korte tijd via de trap terug aan boord te klimmen.

Dodemanskoord

Een dodemanskoord is het koord dat verbonden zit aan de zogenaamde dodemansknop. Mocht de bestuurder om wat voor reden dan ook wegvallen, dan wordt de motor van de boot via de trekkracht van het koord automatisch uitgeschakeld. Hiermee kan voorkomen worden dat de boot bij ongelukken onbestuurd verder zal varen. Voor vaartuigen met een motor is een dodemanskoord verplicht voor optimale veiligheid.

Kortom: check of u alles heeft aangeschaft om veilig het water op te gaan, en geniet van het nieuwe watersportseizoen!

Gratis verzonden vanaf €75
Klanten beoordelen ons met 4.5 / 5
Specialistisch advies 0228-764 005 (ma t/m za)

Aanmelden voor nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste watersportnieuws en ontvang €5 korting op je eerste bestelling!
Inschrijven
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram